Lorin Parys dringt na rellen bij Antwerp-Beerschot aan op nieuwe regelgeving

Parys dringt aan op nieuwe regelgeving: "Willen onze verantwoordelijkheid nemen"

30 september om 22:35

Lorin Parys, de CEO van de Pro League, zet zich in voor duidelijker handhavingskader bij risicovolle voetbalmatchen. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden rondom de derby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot.

Gelijk na de gebeurtenissen legde Parys zijn standpunt al uit: er zitten gaten in het handhavingskader bij voetbalwedstrijden. De fouilleringsbevoegdheid is maar beperkt en het gebruik van digitale hulpmiddelen bij identificatie is bij wet niet altijd toegestaan.

Parys maakt zich daarom hard voor veranderingen. “We willen onze verantwoordelijkheid nemen, maar dan moeten we daar de wettelijke instrumenten voor krijgen”, klinkt het maandag bij Het Nieuwsblad

Stewards moeten meer bevoegdheden krijgen bij het fouilleren. “Zij mogen enkel een oppervlakkige pat down uitvoeren, waardoor pyrotechnisch materiaal te vaak niet gevonden kan worden.”

De regelgeving moet daarom worden verscherpt, vindt de CEO. “Er moeten daarom nieuwe afspraken gemaakt worden met de ordediensten over wie wat doet en wanneer”, besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.