Royal Antwerp FC tegen Beerschot op de Bosuil is definitief gestaakt

Treurnis bij de Antwerpse derby: Beerschot-fans voeren dreigement uit

Vandaag om 15:49
Laatste update: om 15:55

De derby van Antwerpen is bij een 4-0 voorsprong van Royal Antwerp FC gestaakt. De fans van Beerschot voeren hun vooraf geuite dreigementen uit en verstoorden de match door vuurpijlen richting het veld af te vuren.

Vanwege de onrust bij Beerschot stond de derby al dagen van tevoren onder hoogspanning. Aanvoerder Toby Alderweireld van Antwerp deed er voor de match nog een schepje bovenop door de fans van de Reds nog eens te komen opzwepen.

Ook op het veld was de strijd gelijk op het scherpst van de snede. Marco Weymans haalde Vincent Janssen onderuit, die daar niet van gediend was en verhaal ging halen. Even later had Weymans bij zijn tweede overtreding ook meteen geel te pakken en zo was de toon onmiddellijk gezet.

Na de chaotische start nam Antwerp het overwicht in handen en zette druk op de verdediging van de stadgenoot. Janssen en Anthony Valencia kregen kansen voor de thuisploeg, maar konden die nog niet verzilveren. Beerschot kwam ook al een prikken in de tegenaanval, zonder overigens tot groot gevaar te komen.

Vlak voor het half uur was het raak voor de Reds. Na een soepel lopende aanval knalde Jacob Ondrejka de verdiende openingstreffer binnen voor de thuisploeg. Vlak voor de rust kreeg Beerschot een eerste echt grote kans, maar Faisel Al-Ghamdi schoot de bal net naast. In de extra speeltijd leek Janssen te scoren voor Antwerp, maar de treffer ging vanwege buitenspel niet door.

Na de rust ging Antwerp door waar het mee bezig was en zette de bezoekers onder druk. Op het uur leidde dat tot het gewenste effect. Op vier minuten tijd scoorde de ploeg van Jonas De Roeck maar liefst drie keer.

Vooral de 2-0 van Tjaronn Chery mocht er zijn, de Surinamer scoorde met een prachtige uithaal. Amper twee minuten later was het weer Chery die tekende voor 3-0 en weer iets later werkt Janssen zelfs de 4-0 binnen.

Beerschot was nu helemaal uitgeteld en dat was niet naar de zin van de supporters. Die hadden vooraf al gewaarschuwd de match te willen verstoren en voegden de daad bij het woord. Ze lieten zich van hun slechtste kant zien en stuurden vuurpijlen richting de spelers op het veld.

Na een onderbreking probeerde scheidsrechter Lothar D'Hond de partij nog te vervolgens, maar alweer kwamen er vuurpijlen uit het Beerschot-fans. De wedstrijd werd daarop definitief gestaakt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.