Antwerp dient vergunningsaanvraag in: 'Volgende stap in onze ontwikkeling'

Vandaag om 12:16
Laatste update: om 12:34

Antwerp heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor een tijdelijke tribune. Dat heeft het zelf bevestigd via de officiële kanalen. Die tribune moet de legendarische Tribune 2 vervangen.

Tribune 2 wordt al enkele jaren niet meer gebruikt omdat de veiligheid er niet gegarandeerd kan worden. Daardoor loopt de club naar schatting 25 miljoen euro per jaar mis aan omzet. Het is dus niet verwonderlijk dat The Great Old een oplossing zoekt voor dit probleem. Op die nieuwe tribune zouden er 5.000 plaatsen voorzien zijn.

'Dit is een volgende stap in de uitbouw van de club en in haar proces om zelfbedruipend te worden', zo staat te lezen. 'Met de tijdelijke tribune kan RAFC de wachtlijst met fans die wedstrijden op de Bosuil willen meemaken, wegwerken”, klinkt het op de clubwebsite van de Great Old.'

Het gaat voorlopig om een tijdelijke tribune omdat de grond niet van voorzitter Paul Gheysens is, maar van Tania Mintjens. Een definitieve tribune zette op andermans grond vindt Gheysens te riskant, ook al mag Antwerp de grond tot minstens 2052 gebruiken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.