Ludo Vandewalle over de protestactie van Anderlecht-fans

"Duidelijk signaal dat échte voetbalfans crimineel gedrag kotsbeu zijn"

Vandaag om 08:00

Fanclub Mauves Army van RSC Anderlecht liet zondag uit protest de eerste twaalf minuten van de match van hun club tegen Standard aan zich voorbijgaan. De rest van het stadion liet zijn afkeur blijken en dat was volgens Ludo Vandewalle een hoopvolle ontwikkeling.

Met de actie wilde de groep protesteren tegen het door beide clubs zelf opgelegde verbod op uitfans. Een misplaatste actie, vindt Vandewalle, maar de reacties erop stemden hoopvol. "Het stadion trakteerde de later binnengekomen fans op een fluitconcert. Uitblinker Mario Stroeykens sprak net geen schande van die laatkomers", schrijft hij bij Het Nieuwsblad

De fanatieke fans kwamen dinsdag naar buiten met een statement om hun fouten toe te geven en dat onderstreept Vandewalle’s punt dat de reactie ze niet onberoerd lieten. "Hoe stoer ze zich ook gedragen, fijn kan dat voor die mensen niet zijn. Het is een duidelijk signaal dat échte voetbalfans en de spelers het als passie vermomd crimineel gedrag ook kotsbeu zijn en niet langer willen accepteren."

Dat een ruime meerderheid van de fans hun afkeer liet blijken is volgens de analist dan ook een positieve onwikkeling. "We kregen een duidelijk signaal dat échte voetbalfans het als passie vermomd crimineel gedrag van die hooligans ook kotsbeu zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.