Fanatieke Anderlecht-fans zien fouten in

Fanatieke Anderlecht-fans zien fouten in: 'Hier zijn geen excuses voor'

Vandaag om 20:43
Laatste update: om 20:43

Supportersgroepering ‘Mauves Army 2003’ van RSC Anderlecht is in zwaar weer beland na wangedrag in Spanje en een verkeerd gevallen protestactie tijdens de match tegen Standard. De fanatieke fans erkennen nu hun fouten in een statement.

In het uitduel tegen Real Sociedad in de Europa League liet een deel van de harde kern van Anderlecht zich van hun slechtste kant zien. Er werden vanuit het uitvak stoeltjes en andere objecten gegooid die bij supporters van de thuisploeg terechtkwamen.

Tijdens de match tegen Standard protesteerde de groep tegen het door beide clubs zelf opgelegde verbod op uitfans. De Mauves Army boycotte de eerste 12 minuten van de match, maar de rest van het stadion en ook de spelers van paars-wit vonden dat maar niets.

In een statement dat dinsdag op Facebook verscheen, erkent de Mauves Army dat er dingen zijn misgelopen. “Afgelopen donderdag zijn we er als collectief niet in geslaagd om het gedrag van enkele leden te beheersen. Hier zijn geen excuses voor en we kunnen niet anders dan de feiten erkennen. Veel gebeurtenissen kwamen die dag samen en zo werd een situatie gecreëerd die aan onze controle ontsnapte. We veroordelen ten stelligste het gedrag van de betrokkenen en zullen als groep de volledige verantwoordelijkheid nemen.”

Ook zien de fans in dat de verkeerd gevallen protestactie van zondag een fout was. “We zullen de storm moeten doorstaan en het zal tijd kosten om de fouten die we hebben gemaakt, te herstellen. We moeten intern lessen trekken uit dit fiasco en de nodige maatregelen nemen om de toekomst van de groep te garanderen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.