Oud voetballer Tom Soetaers over koploper KRC Genk in Jupiler Pro League

Soetaers waarschuwt koploper Genk: 'Brugge, Union en Anderlecht zijn nog zoekende'

Vandaag om 15:51

    KRC Genk is na tien wedstrijden nog altijd de koploper in de Jupiler Pro League. De ploeg van Thorsten Fink geniet een voorsprong van drie punten op nummer twee Royal Antwerp FC. Oud Genk-speler Tom Soetaers is nog niet helemaal overtuigd of Genk dit kan volhouden in het restant van het seizoen. 

    Soetaers had lovende woorden over voor Fink in Het Belang van Limburg. "Fink heeft in het begin heel wat nieuwe jongens moeten inpassen. Dat was wat zoeken, maar al heel snel heeft hij een goed aanvallend systeem op poten gezet. De punten die ze hebben, verdienen ze", aldus de man met acht interlands. 

    Soetaers had daarbij nog wel een kanttekening, wat betreft Genk. Volgens de 44-jarige staat Genk verdiend bovenaan, maar heeft dat ook te maken met de concurrentie. "Het feit dat ze bovenaan staan, heeft ook te maken met het gebrek aan vorm van de absolute topclubs. Club Brugge laat veel domme punten liggen, terwijl Union en Anderlecht ook nog zoekende zijn", concludeerde Soetaers. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.