RSC Anderlecht vraagt Spaanse politie om camerabeelden

'Anderlecht vraagt Spaanse politie om camerabeelden na misdragen van supporters'

Vandaag om 10:59

    Na de incidenten op de tribune tijdens de wedstrijd Real Sociedad-Anderlecht in de Europa League, hebben drie supporters een nacht in de cel gezeten. Maar het lijkt er sterk op dat RSC Anderlecht het daar niet bij zou willen laten. Paars-wit heeft de Spaanse politie gevraagd om camerabeelden. 

    Het ging tijdens de Europese wedstrijd van Anderlecht - die overigens met 1-2 werd gewonnen - helemaal mis op de tribune. Een gedeelte van de Anderlecht-supporters gooiden stoeltjes en andere objecten uit het uitvak en deze kwamen terecht bij fans van Sociedad. De wedstrijd moest daardoor even stilgelegd worden. Het Laatste Nieuws weet inmiddels te melden dat Anderlecht de Spaanse politie heeft gevraagd om extra beelden, zodat zij de zogenaamde 'fans' ter verantwoording kunnen roepen. 

    Nadat Theo Leoni en Colin Coosemans de supporters hadden gekalmeerd, kon de wedstrijd hervat worden. Na de match waren Sociedad-aanvoerder Mikel Oyarzabal en trainer Imanol Alguacil niet te spreken over de Anderlecht-supporters. Afgelopen weekend tijdens het duel tegen Standard, maakte een deel van de harde kern een statement naar de andere Anderlecht-fans, door pas in de 12e minuut het vak te betreden. Dit was ook in verband met het weigeren van uitsupporters. Deze actie kon niet worden gesmaakt door de rest van de paars-witte fans. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.