Anderlecht supporter over incidenten in Europa League duel tegen Real Sociedad

Anderlecht-supporter na incidenten: "Leiders van Mauves Army erg teleurgesteld"

Vandaag om 11:32

    Afgelopen week liet een deel van de harde kern van Anderlecht zich in het uitduel tegen Real Sociedad in de Europa League van hun slechtste kant zien. Anderlecht won met 1-2, maar er werden desondanks vanuit het uitvak stoeltjes en andere objecten gegooid die bij supporters van de thuisploeg terechtkwamen. Ivan Boelens, al 50 jaar abonnee bij Anderlecht en voorzitter van de RSCA-fanclub, heeft zich inmiddels uitgesproken. 

    "Nee, ik heb al 160 Europese verplaatsingen meegemaakt, maar dit was echt de druppel. Dit verziekt het imago van Anderlecht", zo laat Boelens weten tegenover het Belang van Limburg. "De leiders van Mauves Army zijn erg teleurgesteld over wat er in San Sebastian is gebeurd. Ze hadden zo’n goede verstandhouding met de club en beseffen nu: we hebben het verkloot en gaan moeten boeten", voegde Boelens daaraan toe. 

    Afgelopen weekend nam Anderlecht het thuis op tegen Standard Liege. Toen maakten andere groeperingen binnen de harde kern een statement door pas in de 12e minuut op het vak te komen en spreekkoren over en weer te zingen. Boelens waardeert de sociale controle, maar vindt ook dat niet de hele groep moet weggezet worden door wat acties van een aantal individuen. 

    "We mogen Mauves Army, een groep die al jarenlang voor ambiance en mooie tifo’s zorgt, nu ook niet beschimpen voor het gedrag van die enkelingen die het hebben verpest. Daarom hoop ik dat Mauves Army die enkelingen er zelf ook uithaalt", concludeerde Boelens. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.