Vandenbempt wikt en weegt of Anderlecht verder moet met Hubert

"Het is niet dat alle problemen bij Anderlecht nu ineens van de baan zijn"

Vandaag om 16:46

Na een zes op zes in de Europa League heeft David Hubert nu ook zijn eerste driepunter beet in de Jupiler Pro League. Tegen Standard Luik trok zijn RSC Anderlecht al bij al eenvoudig aan het langste eind: 3-0. Heeft hij daarmee definitief zijn toekomst als hoofdtrainer gevrijwaard? Peter Vandenbempt vindt dat een lastige vraag om te beantwoorden.

De journalist van Sporza zag Anderlecht een "feestelijke middag" beleven, al lag dat ook wel aan de zwakte van Standard. Eerder in de week ging ook al Real Sociedad voor de bijl. Twee zeges die de paars-witte burger flink wat moed hebben gegeven. "Maar ik denk niet dat alle problemen nu ineens van de baan zijn", waarschuwt Vandenbempt meteen.

Plots klinkt er van hier en daar hosanna over het voetbal van Anderlecht. Dat is allemaal een beetje overdreven, stelt Vandenbemept. "Het valt me wel op hoe positief het spel van Anderlecht benaderd wordt, want ik vond het voor de rust tegen Standard gewoon een vervelende wedstrijd", haalt hij de Brusselaars even van hun wolk. Ook Hubert zelf haalde na afloop van de partij overigens aan dat zijn ploeg nog ver van de standaarden uit het verleden zit.

Zo verder?
De naam is gevallen: Hubert. Doet Anderlecht er best aan om hem definitief tot T1 te bombarderen? Vandenbempt zelf is er nog niet uit en noemt het dan ook de "vraag van één miljoen". In het stadion werd zijn naam al gescandeerd, maar daar zou het bestuur zich eigenlijk niet door mogen laten leiden, adviseert hij. "Kijk, ik vind wel dat als het alternatief een trainer is van wie iedereen zich afvraagt wie het is, zonder adelbrieven...  Als het geen trainer is van wie iedereen zegt: "Hola"."

Ter voorbeeld neemt Vandenbempt iemand als Dick Advocaat. Met zo'n ronkende naam zou Anderlecht misschien wel nog een stap voorwaarts kunnen zetten. Een tweede Brian Riemer is echter niet aan de orde. Dan kan Hubert beter het vertrouwen krijgen, vindt Vandenbempt. Al wijst hij erop dat zo'n nieuwe status alles in één klap op zijn kop kan zetten. Als interim werk je namelijk "zonder de wurgende stress van de echte T1 van Anderlecht". Welke keuze Jesper Fredberg en co maken, moet de komende dagen blijken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.