Vandenbempt zag Genk in Kortrijk "hopeloos veel ruimte weggeven"

Vandenbempt zag Genk "hopeloos veel ruimte weggeven", maar predikt rust

Vandaag om 16:02

De laatste wedstrijd voor de interlandpauze was er nét te veel aan voor KRC Genk. Op het veld van KV Kortrijk ging de leider de boot in (2-1), waardoor de meeste achtervolgers zijn genaderd in de stand. Peter Vandenbempt zag een zwakke prestatie, maar wil daar niet al te veel conclusies aan vasthangen.

Nochtans had Genk vorige week al "een flinke waarschuwing" gekregen tegen KV Mechelen, werpt Vandenbempt op bij Sporza. Toen konden de Limburgers pas in het slotkwartier een achterstand ombuigen naar 2-1-winst. Ze trapten in dezelfde val. "Er was veel te veel balverlies, het heeft hopeloos veel ruimte weggeven. Te weinig drive in een wedstrijd waarin het na 5 minuten al op voorsprong kwam", somt Vandenbempt enkele manco's op.

Toch hoeft Thorsten Fink zich nu geen diepgaande zorgen te maken, vindt de journalist. "Er is ook geen reden om nu alles in vraag te stellen." Zowel de resultaten als het geleverde spel hebben er bij Genk een prima seizoensstart van gemaakt. Na de korte onderbreking moet de koploper er wel meteen weer staan, want dan wacht het streekduel met Sint-Truiden. "Met jongens als Steuckers en Tolu die het wat moeilijk hebben en hun niveau moeten opkrikken", zet Vandenbempt enkele jongens aan het werk.

Tot slot wil hij niet aan de verdienste van de tegenstander voorbij gaan. "Volgens de lokale volgers speelde Kortrijk zijn beste wedstrijd van het seizoen, met een nieuwe opstelling en enkele nieuwe jongens", heeft Vandenbempt opgevangen. Hij noemt de overwinning van KVK bijgevolg "niet gestolen". Welgekomen was ze zeker, want De Kerels staan nu net boven de streep voor de laatste vier.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.