Alexandersson na stunt KV Kortrijk tegen KRC Genk

Alexandersson na stunt KVK tegen Genk: “Toonden heel veel broederschap”

Vandaag om 18:01

Freyr Alexandersson wist met KV Kortrijk te stunten tegen KRC Genk in de Jupiler Pro League. De Kerels wisten de koploper van de competitie in eigen huis met 2-1 te kloppen. De hoofdtrainer is zeer tevreden over zijn manschappen.

Alexandersson geeft aan dat hij Kortrijk had klaargestoomd voor Genk na de 3-0 nederlaag bij Union SG. “Voor de wedstrijd hadden we het over de eerste 15 à 20 minuten, waarover ik zei dat we sterk moesten beginnen. Na een afgeweken bal achterkomen en dan zo’n karakter tonen: wauw!”, citeert Sporza Alexandersson.

Alexandersson benadrukt de teamgeest van Kortrijk na de zege tegen Genk. “Enkele dappere jongens stonden meteen weer op en we toonden heel veel broederschap. Onze thuisbasis geeft veel energie en we hadden vandaag een grote up, na de down van vorige week”, aldus Alexandersson.

De hoofdtrainer van Kortrijk erkende de kwaliteiten van Genk na de zege. “Je moet genieten van het afzien in de moeilijke periodes in voetbal. Wilde ik meer balbezit? Ja. Maar hadden we genoeg kansen op de 3-1? Ook ja”, besloot Alexandersson.