Matchverslag KV Kortrijk tegen KRC Genk

Einde aan zegereeks van Genk, Kortrijk legt de koploper over de knie

Vandaag om 20:15
Laatste update: om 20:19

Het bezoek aan KV Kortrijk is voor KRC Genk uitgelopen op een fiasco. De koploper in de Jupiler Pro League slikte op korte tijd twee goals van KVK-aanvaller Nacho Ferri en kon de schade daarna niet meer repareren.

Genk-coach Fink kwam met drie nieuwe namen op de proppen in zijn basisploeg. Matte Smets is helemaal terug na zijn buikgriepvirus en staat en stond in de plaats van de geblesseerde Carlos Cuesta. Christopher Bonsu Baah en Nikolas Sattlberger kregen de voorkeur boven Kos Karetsas en Yira Sor. De Koreaan Oh mocht na zijn twee goals gewoon weer op de bank plaatsnemen

Bij Kortrijk koos Freyr Alexandersson voor het eerst dit seizoen voor vier achteraan. In alle vorige matchen had de IJslander steeds gekozen voor drie centrale verdedigers. Met de gewijzigde tactiek kon de thuisploeg een felle start tonen aan het thuispubliek.

Het waren echter de bezoekers die de eerste kans creëerden en toen was het ook meteen raak. Op wilskracht kwam Bonsu Baah langs de Kortrijkse defensie en de Ghanees schoot de bal vervolgens knap in de verre hoek: 0-1.

Nacho scoort op zijn verjaardag
Lang hoefden de toegestroomde KVK-fans niet te wachten op een reactie van hun ploeg. Amper tien minuten na de openingsgoal van Genk bracht Nacho Ferri de thuisploeg alweer langszij. Dubbel feest voor de Spanjaard: hij vierde zaterdag namelijk ook zijn twintigste verjaardag.

Even later werd het zelfs driedubbel feest: na balverlies van Smets bracht Ambrose de bal voor en kon Ferri alweer scoren. Zo gingen De Kerels op amper twee minuten tijd van een achterstand naar een voorsprong. De fans in het Guldensporenstadion konden hun geluk niet op.

Genk moest in de achtervolging, maar de koploper kon niet het overtuigende spel van de voorbije weken op de mat leggen. Vlak voor rust leek het een goedkope penalty te krijgen, maar de VAR zag dat Bonsu Baah duikelde en riep arbiter Bourdeaud'hui naar het scherm: geen penalty.

Genk kan kansen niet omzetten
Tolu kreeg in de toegevoegde tijd van de eerste helft dé kans op de gelijkmaker, maar de Nigeriaan spits kopte de bal naast het doel. Zo ging Kortrijk met een verdiende voorsprong de kleedkamer in.

De bezoekers moesten er een tandje bijsteken om pijnlijk puntverlies te voorkomen en de mannen van coach Fink begonnen dan ook sterk aan de tweede helft. Keeper Patrik Gunnarsson van KVK had een fraaie save in huis op een schot van Genk-aanvoerder Bryan Heynen.

Ook nu weer waren er supporters die het nodig vonden om vuurwerk af te steken en op een zeker moment stond het uitvak helemaal vol met rook. De fanatieke aanhang van Genk zorgde er zo voor dat de wedstrijd moest worden stilgelegd.

Na de onderbreking miste Ferri de kans op een hattrick en schoot Tolu de bal aan de andere kant voorlangs. Genk zette alles op alles en kreeg via Sadick nog een kans, maar die schoot hoog over. In het slot probeerde de koploper het met veel hoge ballen, maar tot grote kansen kwam het niet meer. Zo boekte Kortrijk voor eigen volk een bijzonder knappe zege.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.