Geen Onana in Nations League, Vranckx vervangt geblesseerde Rode Duivels

Ook Onana haakt af voor Rode Duivels, vervanger is al opgeroepen

Vandaag om 09:45
Laatste update: om 10:09

De Rode Duivels nemen het de komende dagen in de Nations League op tegen Italië en Frankrijk. Dat zal het zonder Amadou Onana doen. De middenvelder haakt geblesseerd af. Aster Vranckx komt hierdoor bij de groep.

Dat Onana geblesseerd afhaakt voor de Rode Duivels is geen al te grote verrassing. De middenvelder van Aston Villa kampt met een hamstringblessure. Afgelopen weekend kwam hij in de Premier League ook niet in actie. Aston Villa speelde toen met 0-0 gelijk tegen Manchester United.

126 speelminuten
Als vervanger voor Onana heeft Domenico Tedesco Vranckx opgeroepen. Bij Wolfsburg begon de middenvelder geblesseerd aan het seizoen. Hij miste de eerste twee competitiematchen. Daarna viel hij drie keer kort in. Afgelopen weekend stond Vranckx wel in de basis bij de 1-3 winst van VfL Wolfsburg op het veld van VfL Bochum. Na 79 minuten ging hij naar de kant, waardoor zijn totale speeltijd dit seizoen op 126 minuten staat.

Tedesco kan in de komende interlandperiode ook geen beroep doen op Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City is geblesseerd. De aanvoerder keert pas terug bij de WK-kwalificaties. Daarna pasten ook Romelu Lukaku en Thomas Meunier voor de matchen tegen Italië en Spanje.