Geen Moise Kean in Italië - België, Lorenzo Lucca opgeroepen als vervanger

Geen Kean tegen Rode Duivels, vervanger kan debuteren tegen België

Vandaag om 10:36

Bij de Rode Duivels regent het forfaits voor de aankomende interlandperiode. Ook bij Italië is er nu een afzegging; Moise Kean haakt af. Luciano Spalletti haalt daarom Lorenzo Lucca bij zijn selectie.

Volgens Gianluca Di Marzio kampt Kean met een blessure. De spits van Fiorentina heeft te maken met lage rugpijn en kan daardoor Italië niet vertegenwoordigen de komende dagen. Op donderdag staat in de Nations League Italië – België op het programma. Volgende week maandag nemen de Italianen het vervolgens thuis op tegen Israël.

Als vervanger van Kean koos de bondscoach van Italië voor Lucca. De spits van 2m01 scoorde dit seizoen in de Serie A voor Udinese drie doelpunten in zeven wedstrijden. In twee Italiaanse bekerduels was hij ook twee keer trefzekker. Lucca heeft nog geen enkele interland voor Italië gespeeld en kan dus debuteren tegen de Rode Duivels.

Bij België stond het vorige week al vast dat Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Thomas Meunier de aankomende interlands niet gaan spelen. Maandag kwam daar nog de naam van Amadou Onana bij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.