Drie fans van Anderlecht in voorlopige hechtenis, duo weer op vrije voeten

Nieuws uit Spanje 'Drie fans van Anderlecht in voorlopige hechtenis genomen'

Vandaag om 14:45

In Spanje kunnen ze niet lachen met de ongeregeldheden tijdens Real Sociedad – RSC Anderlecht. Drie 'fans' zijn zaterdagochtend in voorhechtenis genomen. Twee anderen zijn vrijgelaten. Dat schrijft Ondavasca.

Afgelopen donderdag gingen 'fans' van Anderlecht over de schreef in de met de 1-2 gewonnen Europa League-match tegen Real Sociedad. De Spaanse politie greep meteen in en arresteerde vijf personen. Nadat twee heren eerder voor de rechter waren verschenen, werden ze vrijgelaten. De drie anderen zijn zaterdagochtend in voorlopige hechtenis genomen.

De 'fans' wordt verweten dat ze een beveiligingsscherm en stoelen hadden afgebroken. Ook gooiden ze de stoelen richting de thuisfans. De 'fans' worden daarom beschuldigd van openbare ordeverstoring.

Ook voor Anderlecht krijgt het duel waarschijnlijk een staartje. Een geldboete en een match zonder uitfans dreigt voor paars-wit.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.