Romelu Lukaku over rol van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht

Lukaku over Kompany bij Anderlecht en Mertens bij Napoli: “Dat kan ik ook”

Vandaag om 15:45

Romelu Lukaku sprak in een openhartig interview met het YouTube-kanaal van Napoli over hoe zijn carrière werd beïnvloed door verschillende belangrijke figuren. Hij spreekt ook over de invloed van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht.

Hij vertelde hoe Kompany hem inspireerde om zijn dromen na te jagen. “Toen ik Vincent Kompany zag debuteren, dacht ik: als hij het kan, kan ik het ook", zei Lukaku. Hij benadrukte dat ze een gelijkaardige achtergrond hebben - beiden hebben Congolese roots en hun vaders komen uit Brussel. 

Dat zou hem een extra zetje gegeven hebben om het eerste elftal van Anderlecht te bereiken. “Toen hij debuteerde, gaf me dat een extra duwtje om mijn droom waar te maken." Daarnaast sprak Lukaku over zijn band met Dries Mertens. Hij adviseerde hem tijdens zijn overstap naar Napoli. “Ik vroeg Dries om advies toen ik naar Napoli kwam", vertelde Lukaku. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.