Romelu Lukaku over zijn idolen en Napoli: “Drogba, Henry, Ronaldo en Anelka”

Lukaku over zijn idolen en Napoli: “Drogba, Henry, Ronaldo en Anelka”

5 oktober om 21:39

Romelu Lukaku deelde in een interview met Napoli welke voetbalhelden hem inspireerden tijdens zijn jeugd. Hij somde meteen enkele grote namen op die hem altijd hebben gemotiveerd: "Didier Drogba was mijn idool als kind, daarna kwamen Thierry Henry, Ronaldo, Anelka en Eto'o," vertelde hij. 

Lukaku kwam deze zomer voor €30 miljoen over van Chelsea en gaf aan dat hij zich simpelweg thuis voelt in de Serie A. Na zijn succesvolle periodes bij Inter en Roma voelt hij zich sterk verbonden met de Italiaanse competitie. Zijn weerzien met Antonio Conte was voor hem een bijzondere ervaring. 

Lukaku beschreef ook hoe speciaal het voelt om voor Napoli te spelen en hoeveel de stad en haar bevolking voor de club betekenen. "Je voelt dat je een hele stad en haar bevolking vertegenwoordigt," zei hij enthousiast. Hij herinnerde zich levendig zijn introductie aan de fans in het Stadio Diego Armando Maradona. 

"Het was overweldigend, ik dacht: wow! De sfeer was zo anders, met een enorm positieve energie." De verbondenheid met de Napolitaanse fans en de trots om voor de club te spelen, geeft hem elke dag extra motivatie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.