Nations League-duel tussen Rode Duivels en Italië: ‘Quiet Room’ voor fans met ASS

Nations League-duel tussen Rode Duivels en Italië: ‘Quiet Room’ voor fans met ASS

Vandaag om 16:00

Tijdens de aankomende Nations League-wedstrijd tussen Italië en België in het Stadio Olimpico, zal een bijzonder initiatief plaatsvinden. Om de ervaring voor alle supporters toegankelijker te maken zal er een speciale 'Quiet Room' beschikbaar zijn voor kinderen met ASS (autismespectrumstoornis). 

De beschermde ruimte biedt een veilige en rustige omgeving voor de jonge fans om de wedstrijd te volgen. Dit initiatief wordt ondersteund door de Italiaanse voetbalbond FIGC en Sport en Gezondheid. Dat schrijft Ansa Italia

De 'Quiet Room' is niet nieuw, de faciliteit werd al eerder gebruikt tijdens evenementen zoals de Coppa Italia-finale en grote concerten. Dankzij het project 'Calcio Integrato' kunnen kinderen een unieke en op maat gemaakte ervaring beleven tijdens de wedstrijd. 

Daarnaast zet de FIGC de audiodescriptie voort voor blinde supporters. Dit betekent dat blinde toeschouwers met behulp van een speciale audiocommentaar via hun smartphone de wedstrijd kunnen volgen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.