Nieuwe dreun voor Deinze, wereldgoal in Luik onvoldoende voor zege

4 oktober om 22:33

In de Challenger Pro League heeft Patro Eisden vrijdagavond gewonnen. De Limburgers versloegen Deinze met 3-1. Voor de bezoekers een nieuwe dreun in een al moeilijke week. Luik en Lommel deelden dan weer de punten, 1-1.

Patro Eisden - Deinze 3-1
Het water staat Deinze aan de lippen. Het faillissement dreigt voor de club toch verscheen Deinze vrijdag aan de aftrap tegen Patro Eisden. De thuisploeg kende geen medelijden met de ploeg in nood en stond na een halfuur al 2-0 voor via Bammens en Abid.

In het begin van de tweede helft gaf Mertens de bezoekers even hoop. Maar drie minuten na de 2-1 was Kis trefzeker voor Patro. Nadien pakte de doelpuntenmaker van Deinze, Mertens, nog rood en ook trainer Losada werd uitgesloten. Zo eindigde mogelijk de laatste match van Deinze in mineur.

RFC Luik - Lommel 1-1
Het hoogtepunt in Luik viel al na 8 minuten te noteren. Ter hoogte van de middenlijn zag Flavio da Silva een open doel. Hij twijfelde niet en scoorde een wereldgoal. Het doelpunt was evenwel niet goed voor de zege, want vlak voor de pauze zette Dries Wouters de eindstand op het bord. Door het puntenverlies mist Lommel de aansluiting bij de top. Luik blijft hangen op de 13e plaats.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.