UEFA Ranking na Europa League en Conference League wedstrijden

UEFA-Ranking: België doet goede zaken in Europa

Vandaag om 00:15

    België heeft goede zaken gedaan in de UEFA coëfficiëntielijst na de Europese voetbaldag van deze week. Club Brugge, RSC Anderlecht en Cercle Brugge wonnen. Terwijl Union een punt uit de brand sleepte. 

    Club Brugge gaf woensdag in de Champions League het goede voorbeeld. Blauw-Zwart won met 1-2 van Stum Graz. Cercle Brugge had een dag later waarop bijna alles lukte. In een doelpuntenfestijn (6-2) legde Cercle Brugge het Zwitserse FC St Gallen over de knie. Kevin Denkey was aan de kant van Brugge de grote held met drie doelpunten. 

    Ook RSC Anderlecht beleefde een uitstekende donderdag. Ondanks wat vervelende gebeurtenissen vanuit het uitvak - waar supportes van Anderlecht met stoeltjes gingen gooien - vond er op het veld een goede prestatie plaats. Met een 1-2 overwinning op zak reist Anderlecht tevreden terug. 

    Union Saint-Gilloise kwam niet verder dan 0-0 tegen Bodø/Glimt. In een doelpuntloze wedstrijd werden de punten verdeeld door beide ploegen. KAA Gent kon niet stunten. De Buffalo's verloren met 4-2 van Chelsea. 

    De concurrentie
    Uitgerekend de concurrentie moest het onderling opnemen tegen elkaar en daaruit kwamen uitslagen, wat helemaal niet ongunstig is voor België. Ajax ging op bezoek bij Slavia Praag in Tsjechië en kwam daar niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daarnaast speelde FC Porto gelijk tegen Manchester United, speelde FC Twente gelijk tegen Fenerbahçe SK en kreeg Sporting Club Braga een 3-0 nederlaag te verduren op bezoek bij Olympiakos.

    Stand:             Punten    Punten totaal        teams
    06. Nederland   4666        56.566                  5/6
    07. Portugal      7000        52.016                  5/5 
    08.
    België         5200        46.400                  5/5
    09. 
    Tsjechië      6900        40.450                  4/5 
    10. 
    Turkije        3700        37.300                  4/5

    Bron: Bert Kassies

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.