Buurtbewoners stappen naar Raad van State ... om Club Brugge te helpen

'Buurtbewoners stappen naar Raad van State ... om Club Brugge te helpen'

4 oktober om 22:00

Club Brugge probeert al jaren een nieuw stadion te bouwen. Door enkele buurtbewoners lukt dat voorlopig niet. Toch zijn er ook mensen in de buurt die de plannen wel zien zitten. Zij stapten nu naar de Raad van State. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Club Brugge wil een stadion voor 40.000 bezoekers bouwen. In de buurt waren er de voorbije jaren tegenstanders, maar nu zijn er circa 200 buurtbewoners die de plannen wel zien zitten en Club Brugge willen steunen. "Er is maar een kleine minderheid die zich verzet. De grote meerderheid is het stadionproject wel genegen", stellen buurtbewoners Nick De Grande en Joke Vandaele.

Volgens De Grande en Vandaele zijn de voorstanders niet enkel Club Brugge-fans. "Er zijn ook fans van Cercle en zelfs van KAA Gent bij. En ook heel wat buren die niets met voetbal hebben, maar wel houden van de sfeer die het met zich meebrengt en zo eigen is aan deze buurt."

Naast de sfeer vallen volgens de voorstanders ook de groene parking en het mobiliteitsplan in de smaak. Daarom stapten met nu naar de Raad van State, die instantie buigt zich over het rooilijnenplan en de zaak der wegen. Straks wil de buren ook nog tussenkomen in het beroep tegen de omgevingsvergunning zelf. Dat is iets voor de  Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.