'Club Brugge wil groter deel van tv-gelden dan afgelopen seizoen'

'Club Brugge wil groter deel van tv-gelden dan vorig Jupiler Pro League-seizoen'

Vandaag om 07:35

Club Brugge ontving 11,9 miljoen euro aan tv-gelden in het vorige Jupiler Pro League-seizoen, maar wil in de toekomst graag een groter deel van de tv-gelden ontvangen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Blauw-Zwart kreeg meer tv-gelden dan RSC Anderlecht (10,7 miljoen) en KRC Genk (9,6 miljoen). Toch wil Club Brugge, veruit de meest succesvolle Belgische club van de afgelopen 10 jaar, meer dan 11,9 miljoen euro ontvangen.

Het contract met DAZN loopt nog tot het einde van dit seizoen. Dat betekent dat er mogelijk onderhandelingsruimte is, omdat er nog een kleine twee weken zijn voor biedingen op de mediarechten van de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League. Dit betreft de periode van 2025-2030.

Eigenaar en voorzitter Bart Verhaeghe heeft een duidelijke mening over de verdeling van tv-gelden. "Nee, in het huidige televisiecontract zijn we niet naar waarde bedeeld. Dus ofwel moet de collectieve verkoop van de rechten meer opbrengen, ofwel moet de verdeling anders. Club heeft een bepaalde marktwaarde en daar willen we in de onderhandelingen over het nieuwe contract niet van afwijken", vertelde Bart Verhaeghe.

Club Brugge kwam tot 11,9 miljoen euro doordat de club 7,9 miljoen euro via de vijfjarenranking ontving en 2,2 miljoen euro op basis van de prestaties van vorig seizoen. Daarnaast is er nog een restbedrag waardoor het totaal op 11,9 miljoen euro uitkomt.

Club Brugge speelt aankomende zondag tegen Union SG, dat op de zesde plaats staat in de ranglijst van tv-gelden met 6,6 miljoen euro aan inkomsten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.