Matte Smets krijgt kans op debuut bij Rode Duivels

Smets mag zich verheugen op Rode Duivels-debuut: "Gaat waarschijnlijk spelen"

Vandaag om 14:46

Matte Smets is nog maar net hersteld van een vervelend buikgriepvirus, maar toch selecteerde Domenico Tedesco hem voor de matchen van de Rode Duivels tegen Italië en Frankrijk. De bondscoach verklapte ook al dat het vermoedelijk niet bij trainen blijft voor Smets.

Smets had indruk gemaakt toen hij vorige maand een training meedeed in de voorbereiding op de match tegen Israël. “Hij was een trainingssessie bij ons de laatste keer en we volgen natuurlijk zijn prestaties bij Genk”, vertelt Tedesco over Smets’ uitverkiezing.

De bondscoach wist ook dat Smets ziek is geweest en pas vorig weekend weer minuten maakte bij KRC Genk , maar zag daarin geen belemmering om hem toch bij de selectie te halen. “Hij heeft wat gewicht verloren, maar hij is op de weg terug.”

Tedesco grijpt de Nations League-matchen aan om een aantal jonge spelers kansen te geven. En voor Smets had hij alvast een prettig nieuwtje. “Hij is jong, zeer getalenteerd en we willen hem zien tijdens deze periode op de trainingen om hem wat principes bij te brengen. En waarschijnlijk gaat hij ook spelen, we zullen zien”, zo besloot Tedesco.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.