Geen De Bruyne in de Nation League: “Keert terug als het belangrijk wordt”

Vandaag om 11:14

De Rode Duivels spelen dra in de Nations League tegen Italië en Frankrijk. Dat doen ze zonder Kevin De Bruyne. De aanvoerder van de nationale ploeg keert pas terug als de kwalificaties voor het WK worden gespeeld.

Het hing al een tijdje in de lucht dat De Bruyne en Romelu Lukaku zouden ontbreken voor de komende interlandperiode. Vrijdag bevestigde de bondscoach het nieuws en legde ook meteen uit waarom beide heren passen voor de Nations League.

"Natuurlijk speel ik graag meteen in op de vragen die gaan komen over Kevin en Romelu. Ik heb een lang telefoongesprek gehad met De Bruyne. Ten eerste, hij is geblesseerd. Hij heeft een paar problemen."

"Maar De Bruyne is zeer gemotiveerd om met ons verder te gaan en te blijven. Hij speelt in de WK-kwalificatieduels. Maar hij heeft mij gevraagd om deze interlandperiode en de matchen in november hem niet te selecteren. Hij wil werken aan zijn lichaam. Dat begrijpen we."

Het is zeker nog geen einde verhaal voor De Bruyne bij de Rode Duivels. "Wanner het om de Wereldbeker gaat. Wanneer het belangrijk wordt, dan is hij terug", stelde Tedesco op zijn persconferentie vrijdag.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.