Tielemans laatste Rode Duivel die brons pakte met België op het WK

Tielemans de laatste der Mohikanen zes jaar na het brons op het WK

Vandaag om 11:25

Op 14 juli 2018 pakten de Rode Duivels brons op het WK in Rusland. Ze versloegen Engeland met 2-0. Bij de volgende interlandperiode van de Belgen zal er nog maar één Rode Duivel die toen in actie kwam kunnen spelen, Youri Tielemans.

Tegen Engeland kwamen veertien spelers in actie. Van de basisspelers zijn enkel Vincent Kompany en Eden Hazard al op voetbalpensioen. Daarnaast hingen invallers Moussa Dembélé en Thomas Vermaelen hun voetbalschoenen aan de haak. Toby Alderweireld speelt nog voor Royal Antwerp FC, maar nam wel al afscheid van de Rode Duivels. Dat geldt ook voor Anderlecht-speler Jan Vertonghen.

Nacer Chadli zit dan weer momenteel zonder club. Thibaut Courtois wil dan weer niet spelen onder Tedesco voor de nationale ploeg na een aanvaring over de aanvoerdersband. Tedesco op zijn beurt liet Axel Witsel links liggen voor de komende interlandperiode en Dries Mertens weet al een tijdje dat de bondscoach geen beroep meer op hem doet. 

Kevin De Bruyne, Thomas Meunier en Romelu Lukaku die nog in de basis stonden tegen Engeland geven voor de komende interlandperiode forfait om verschillende redenen. Zo blijft enkel nog Tielemans over die tegen Italië en Frankrijk kan spelen. Alsof je nog niet besefte dat de Gouden/Bronzen Generatie op zijn laatste benen loopt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.