RSC Anderlecht komt met excuses na wangedrag fans bij Real Sociedad

Anderlecht komt met excuses voor stoeltjes gooien: "Totaal ontoelaatbaar gedrag"

Vandaag om 07:15
Laatste update: om 07:25

RSC Anderlecht deed uitstekende zaken door Real Sociedad met 1-2 te verslaan. Toch zit er een smet op de wedstrijd door het wangedrag van een klein deel van de fans. Anderlecht-woordvoerder Mathias Declercq reageerde op de incidenten.

Een handvol Anderlecht-fans gooide stoeltjes naar beneden, waar fans van Real Sociedad zaten. Zij renden weg om zichzelf te beschermen en om niet gewond te raken. De fans zouden daarvoor een wand kapot hebben gemaakt, zodat ze de stoeltjes konden gooien.

Declercq maakt duidelijk dat dit gedrag de grenzen overschrijdt. "We gaan het rapport van de UEFA moeten afwachten om te zien wat er allemaal exact gebeurd is. We willen dit als club zonder omwegen veroordelen en we willen ons ook excuseren bij de club en de fans van Sociedad. Dit totaal ontoelaatbaar gedrag heeft geen plaats in het voetbal", vertelde Declercq volgens Het Laatste Nieuws.

De woordvoerder kan alleen maar speculeren over de mogelijke straf. RSC Anderlecht heeft ook nog een voorwaardelijke sanctie boven het hoofd hangen na de incidenten van ongeveer twee jaar geleden bij West Ham United. Tijdens dat Conference League-duel braken Anderlecht-fans ook stoeltjes af en werden er vuurpijlen afgeschoten.

"Het kan dat de UEFA die activeert en dat we dus een uitwedstrijd zonder supporters moeten spelen. We veroordelen met klem de aanval op onze fans en willen onze solidariteit betuigen aan iedereen die getroffen is. We hebben om een ontmoeting met de UEFA gevraagd, zodat onze fans dit in de toekomst niet meer moeten meemaken", aldus Declercq.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.