'Baskische politie arresteert Anderlecht-fans na ongeregeldheden'

'Baskische politie arresteert Anderlecht-fans na ongeregeldheden'

3 oktober om 22:09

De Baskische politie heeft donderdagavond ten minste vijf aanhangers van RSC Anderlecht gearresteerd, meldt de Spaanse sportkrant Marca. De 'supporters' van paars-wit misdroegen zich tijdens de Europa League-match tegen Real Sociedad en gooiden onder meer stoeltjes uit het uitvak naar het thuispubliek.

Volgens het Baskische ministerie van Veiligheid werd er één persoon gearresteerd wegens het belagen van de politie, een andere wegens openbare ordeverstoring, en een derde wegens vernieling en verzet tegen agenten. De laatste twee werden na de match aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden. 

Vanwege de incidenten moest scheidsrechter Marian Barbu de partij kort onderbreken, waarop Anderlecht-spelers Theo Leoni en Colin Coosemans naar het uitvak gingen om de supporters tot kalmte te manen.

Volgens Marca greep de Baskische politie tijdens de rust in en sloeg toen al paar van de daders in de boeien, om zo verdere incidenten in de tweede helft te voorkomen. Na de match werden er dus nog meer arrestaties verricht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.