Real Sociedad-speler Mikel Oyarzabal boos op supporters van Anderlecht

Oyarzabal boos op 'fans' van Anderlecht: 'Mensen gaan naar huis door vier idioten'

3 oktober om 22:29

    Real Sociedad-aanvoerder Mikel Oyarzabal was niet te spreken over de supporters van Anderlecht en de UEFA. Volgens de Spanjaard zouden de gebeurtenissen op de tribune tijdens Real Sociedad-Anderlecht - waar 'supporters' van paars-wit met stoeltjes gingen gooien - invloed hebben gehad op het spel van de Spaanse ploeg. 

    Tijdens de wedstrijd gingen de zogenaamde 'fans' van Anderlecht, stoeltjes afbreken en richting het thuispubliek gooien, waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. Uiteindelijk wisten Colin Coosemans en Theo Leoni, de uitsupporters te kalmeren. Daarna werd de wedstrijd weer hervat. 

    Oyarzabal heeft een boodschap voor de UEFA 
    Na de wedstrijd was de aanvoerder van Sociedad geïrriteerd over de gebeurtenissen in het stadion. "Ik veroordeel dat deze dingen gebeuren. Ze mogen niet gebeuren. Mensen gaan naar huis omdat vier idioten met dingen gooien. De UEFA moet een stap naar voren doen en heeft niets gedaan", zei Oyarzabal na de wedstrijd tegen Marca. 

    "Het is een duidelijke boodschap voor de UEFA. Ze moeten een stap naar voren zetten en bovendien zijn ze boos als je geen beslissing neemt", voegde de Spanjaard daaraan toe. 

    Uiteindelijk pakte Anderlecht de zege door doelpunten van Luis Vázquez en Theo Leoni. De huidige nummer zeven van de JPL reist met een 1-2 overwinning terug naar België. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.