PSV trainer Peter Bosz heeft dubbel gevoel na gelijkspel in Champions League

Bosz na gelijkspel tegen Sporting Lissabon: 'Bakayoko had de 2-0 moeten maken'

Vandaag om 19:12
Laatste update: om 19:12

    Peter Bosz had gemengde gevoelens na het gelijkspel van PSV tegen Sporting Portugal. In de tweede wedstrijd dit seizoen in de Champions League zag Bosz een goed PSV, maar beloonde het zichzelf niet. 

    "Ik ben tereurgesteld in het resultaat, maar niet in wat de jongens hebben laten zien. Ik denk dat jullie het verschil hebben kunnen zien in de wedstrijd tegen Juventus. Ik vond dat we goed stonden, goed druk zetten en het was gedurfd. Want je speelt wel één-op-één met die gevaarlijke spits", zei Bosz over Viktor Gyökeres tegenover Ziggo Sport. "Maar dat heeft Ryan Flamingo natuurlijk geweldig gedaan", voegde Bosz daaraan toe. 

    Bosz vond daarbij dat Johan Bakayoko - die voor de 1-1 een grote kans miste - de wedstrijd had moeten beslissen. "Johan Bakayoko moet natuurlijk de 2-0 maken. Daarvoor hadden we al wat kansen. Luuk, al was dat niet makkelijk, Til met de kopbal en Bakayoko die een paar keer naar binnen kwam. Er had meer ingezeten", zei Bosz die voor het eerst tevreden was over zijn ploeg. "Eindelijk zou ik bijna zeggen."

    Bosz geeft daarbij aan dat het kampioenenbal, het beste in spelers naar boven haalt. "Ik denk dat het door de Champions League komt. Ze voelen de noodzaak. Iedereen wil deze wedstrijd spelen. Maar je moet ook zo in de competitie spelen. Dan zet je hele grote uitslagen neer als je zoiets laat zien in zo'n wedstrijd. We lieten de intensiteit zien die nodig was en we waren krachtig in de duels."

    Was dit voor het eerst dit seizoen dat Bosz echt tevreden is met zijn ploeg? "Ja", luidt het heldere antwoord. "Ik ben blij dat ik nu gezien heb waarvan ik wist dat het erin zat. Dan is het heel frustrerend dat je jezelf niet beloont."