Brian Priske mist individuele kwaliteit bij Feyenoord voor Champions League

Feyenoord-trainer Priske voor clash tegen Girona: 'Missen individuele kwaliteit'

Vandaag om 18:42

    Feyenoord-trainer Brian Priske heeft een opvallende uitspraak gedaan voor het Champions League-duel tegen Girona. De Deense trainer vindt namelijk dat zijn ploeg individuele kwaliteit mist. 

    Rafael van der Vaart gaf eerder aan dat de wedstrijd tegen Girona, de laatste kans is voor de ploeg van Priske. Daar reageerde de Deen zelf op. "Dat denk ik niet. We spelen acht duels en dit is de tweede. Het is wel belangrijk om een goed resultaat te halen. Dit is één van de wedstrijden waar we met een goede uitslag willen vertrekken. We hebben goede spelers en een sterke basis. Zij zullen alles geven. Ook zij hebben hun worstelingen", aldus Priske tegenover Ziggo Sport. 

    Hugo Bueno is namens Feyenoor de linksback, ten koste van Gijs Smal. Priske lichtte dit onlangs toe. "Hugo is met zijn snelheid, goede voorzetten en linkervoet heel dynamisch in zijn spel", aldus Priske die ervoor koos om Thomas Beelen naast David Hancko te zetten in plaats van Gernot Trauner. "Beelen en Hancko hebben allebei snelheid. Zij hebben een goede wisselwerking. Ik vertrouw op hun, maar ook op Gernot. Het zijn geen makkelijke keuzes, maar Beelen is niet slecht omdat hij een kleine fout maakte. Hij heeft goede wedstrijden gespeeld en ik geloof in hem voor de toekomst."

    Priske: 'De individuele kwaliteit moet beter'
    Priske zei daarbij dat hij tevreden is over het spel, maar mist nog wel één specifiek ding. "We hebben goed voetbal gespeeld, maar zijn niet klinisch geweest in ons eigen strafschopgebied. We kregen slordige en makkelijke goals tegen. Daarbij creëren we geen grote kansen. Dat is één van de uitdagingen. De individuele kwaliteit en de individuele beslissingen moeten beter. Maar als ik kijk naar de data en onze wedstrijden, ziet het er tussen de strafschopgebieden goed uit."

    Waarom Feyenoord weinig creërt, lichtte Priske meteen toe: "Dat is de individuele kwaliteit en de afstemming tussen spelers. Je moet elkaar begrijpen en weten waar de ander loopt en passt. Die kwaliteit en laatste pass missen we op dit moment."