Waarschuwing voor Club Brugge tegen Sturm Graz in Champions League

Waarschuwing voor Club Brugge tegen Sturm Graz: ‘Zie je Vanaken dit doen?’

Vandaag om 11:14

Vandaag is het D-Day voor Club Brugge. Dat gelooft Niels Poissonnier, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws. "Winst is een must. No Matter What," schrijft hij in de krant. Sturm Graz is volgens hem geen ploeg om te onderschatten, maar het is ook niet van het kaliber van een Aston Villa of Sporting Lissabon. 

Een nederlaag zou volgens de journalist een zware klap betekenen voor de ambities van de club. ‘Aan de top van Club beseft men het belang van dit duel’, lezen we in de krant. Het doet Poissonnier denken aan 2018, toen Club ook in Oostenrijk moest vechten voor een Champions League-ticket.

Poissonnier waarschuwt voor de speelstijl van Sturm Graz, die doet denken aan LASK Linz, de Oostenrijkse tegenstander van toen. Sturm Graz is een team vol hyperactieve spelers die negentig minuten lang op volle snelheid druk zetten. De grootste fout die Club Brugge kan maken, is meegaan in dit chaotische spel. 

"Nilsson zou dat nog kunnen, maar zie je Skov Olsen en Vanaken al meedoen?" Club zal volgens de journalist kalm en balvast moeten blijven, want elke slechte balcontrole kan catastrofaal zijn. Deze wedstrijd gaat om één ding: winnen. "De 'Sturm Graz-game' is er een van moéten", besluit Poissonnier.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.