Carlo Ancelotti reageert op Thibaut Courtois en Atlético Madrid: “Wegkijken"

Ancelotti over reactie Simeone op Courtois: “Wegkijken van het echte probleem”

Vandaag om 10:46

De controverse rond Thibaut Courtois tijdens de Madrileense derby blijft aanhouden. Ook Real Madrid-coach Carlo Ancelotti doet zijn zegje. Na de uitspraken van Atlético Madrid-coach Diego Simeone kwam Ancelotti met een duidelijke repliek.

“Praten over Thibaut is wegkijken van het echte probleem,” verklaarde hij vastberaden, geciteerd door Het Laatste Nieuws. Hij verwijst naar het gedrag van de Atlético-fans, die de keeper onder andere met aanstekers bekogelden.

Nadat de fans hem al eerder hadden toegezongen met “Courtois, sterf”, reageerde de Belgische doelman door hen recht aan te kijken na de openingsgoal van Eder Militao. Simeone sprak hierover tijdens de persconferentie. “Als we mensen provoceren, kunnen ze boos worden”, gaf hij aan. 

Ancelotti is het echter niet eens met deze interpretatie. Volgens de Italiaanse coach gaat het vooral om het gedrag van de Atlético-supporters en niet om de reactie van Courtois. “Het rechtvaardigt niets.” Ancelotti benadrukte dat de focus vooral op het wangedrag van de fans moet liggen, en niet op de reactie van Courtois.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.