Referee Department over Fila op Dendoncker in Dender - Anderlecht

Geen rood in Dender - Anderlecht: "Ken je fase met Mechele nog?"

Vandaag om 09:28

In Dender – Anderlecht pakte Karol Fila uit met een stevige actie op Leander Dendoncker. De speler van de thuisploeg kreeg slechts een gele kaart. Jonathan Lardot vond dat een juiste beslissing.

Bij Under Review besprak Lardot de fase met Fila en Dendoncker. "We kijken in de eerste plaats naar de houding van de speler. Die houdt ten allen tijde de controle en blijft overeind. En dan moet je ook kijken naar de impact. Die is beperkt."

Lardot gaat daarna verder met zijn verhaal. "Het raakpunt is aan de zijkant en wegglijdend. Er is geen ontegensprekelijke impact op het scheenbeen. De beweging gaat eerder naar de enkel toe. Het zal wel lelijk pijn hebben gedaan, maar volgens ons oordeel is geel hier op zijn plaats."

Duidt 'het onder controle hebben' gewoon op het feit dat hij recht blijft staan? "Dat klopt helemaal. Herinner je nog de eerste speeldag en de fase met Brandon Mechele? Hij bleef toen ook in een vloeiende beweging, rechtop. Dat was de factor waardoor geel een voldoende sanctie is."

Wat als de scheidsrechter toch een rode kaart voor Fila had getrokken, was Lardot dan van streek geweest? "Ik verkies gewoon een gele kaart", stelde de man van het Professional Refereeing Department.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.