Zeno Debast over verspelen titel Anderlecht in Jupiler Pro League

Debast over mislopen titel Anderlecht: "Ik was kwaad en diep ontgoocheld"

Vandaag om 07:15
Laatste update: om 07:14

Zeno Debast is inmiddels een vaste basisspeler bij Sporting Portugal, maar voordat de Rode Duivel vertrok, had hij met RSC Anderlecht kampioen kunnen worden in de Jupiler Pro League. De centrale verdediger sprak over het net mislopen van de titel.

Debast speelt nu voor een andere club, maar het debacle van vorig seizoen zit hem nog steeds dwars. "Dat was zeer moeilijk. We konden vorig seizoen de titel ruiken en dan had ik Anderlecht echt langs de grote poort verlaten", vertelde Debast aan Het Nieuwsblad.

Als aanvoerder voelde hij zich extra verantwoordelijk. "Ik was ook extra fier omdat ik de kapiteinsband droeg na de blessure van Jan Vertonghen. Om dat dan ­allemaal te verspelen op ­90 minuten tijd…", zei Debast.

Het blijft voor Debast moeilijk om erover te praten. "Ik was kwaad en diep ontgoocheld. Nachten lag ik er wakker van: Wat hadden we anders kunnen doen?", aldus Debast.

In totaal speelde Debast 96 wedstrijden voor paars-wit.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.