Atlético Madrid-fan die Thibaut Courtois bekogelde krijgt levenslang stadionverbod

Atlético-fan wordt herkend en krijgt zware straf voor bekogelen Courtois

30 september om 23:32

Het gooien van een zak met vuil naar Thibaut Courtois heeft gevolgen voor de Atlético Madrid-fan die daar verantwoordelijk voor was. De club heeft hem namelijk gestraft met levenslang stadionverbod.

In de beladen stadsderby tegen Real Madrid konden de Atlético-fans niet lachen met de uitbundige viering van Courtois toen de Koninklijke op voorsprong kwam. Onze landgenoot kreeg daarop allerhande voorwerpen naar het hoofd geslingerd.

Waarschijnlijk ging het om afval, al vermoedden sommigen op sociale media dat het uitwerpselen waren. De scheidsrechter besloot logischerwijs om de wedstrijd stil te leggen, maar al vrij snel kon worden verder gespeeld.

Maandag kwam Atlético met een statement naar buiten. “De club heeft één persoon levenslang verbannen na identificatie door de politie. Onze veiligheidsafdeling blijven samenwerken met de politie om ook andere personen te identificeren. Ook zij zullen levenslang verbannen worden.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.