Rode kaart Club Brugge-speler Raphael Onyedika

'Onyedika had zijn lichaam niet meer onder controle, de rode kaart was terecht'

Vandaag om 14:50
Laatste update: om 15:03

    Raphael Onyedika kreeg een veelbesproken rode kaart in de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Club Brugge. Volgens Floris Rademaker en Vincent Haegeman was dit onnodige actie van de middenvelder die in de Champions League nog zo goed speelde tegen Borussia Dortmund. Zij bespreken de rode kaart in Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be. 

    Ondanks dat de meningen zeer verdeeld zijn en veel mensen de rode kaart onterecht vonden, denken Rademaker en Haegeman dat de actie van Onyedika vooral onnodig was. "Voor mij is het duidelijk zichtbaar dat zijn beide benen in de lucht zijn. Onyedika had geen controle meer over zijn lichaam. En die mate van gevaarlijkheid is voor mij een rode kaart", aldus Rademaker. 

    Haegeman zegt daarbij dat een gele kaart ook had gekund, maar dat hij zich wel kan vinden in de beslissing van scheidsrechter Nathan Verboom. "Als ik die tackle zie, misschiend had ik geel gegeven. Maar ik vind de rode kaart niet onbegrijpelijk."

    'Club Brugge moet de woede niet richten op de scheids, maar op Onyedika' 

    Na de rode kaart was Club Brugge woedend op scheidsrechter Verboom. Maar volgens Haegeman zou Club Brugge wat meer in de spiegel mogen kijken. "Die scheids gaf terecht rood, want hij kan hier rood voor geven. Iedereen die nu Club Brugge-minded is richt nu de woede op de scheidsrechter. Maar ze moeten hun woede richten op Onyedika", zo werd geconcludeerd.

    Uiteindelijk wist Hans Vanaken in de slotfase nog de 1-1 te maken. De aanvoerder van Brugge redde hiermee nog een punt voor Blauw-Zwart, maar de achterstand op koploper Genk is vergroot naar acht punten.