Rode kaart Onyedika blijft beroeren:

Pots zou geen rood gegeven hebben voor Onyedika: "Maar de VAR zat gevangen"

Vandaag om 11:14
Laatste update: om 11:54

Club Brugge heeft nu al voor de vijfde keer op negen speeldagen punten laten liggen. Op Mambourg moest Hans Vanaken in blessuretijd een puntje redden: 1-1. Eén van de sleutelmomenten uit de partij was de rode kaart voor Raphaël Onyedika. Overdreven streng, vinden velen. Oud-scheidsrechter Tim Pots sluit zich daarbij aan.

Toen Onyedika in minuut 55 met twee voeten vooruit tackelde op Parfait Guiagon, aarzelde Nathan Verboomen niet om naar de achterzak te gaan. Als het van Pots afhing, zou Onyedika geen rood verdiend hebben. "Er was een gestrekt been, de voet was van de grond en de studs waren vooruit, maar de intensiteit was niet té hoog en het contact is er enkel met de wreef van Guiagon", analyseert hij de fase bij Het Laatste Nieuws.

"Voor mijn zijn er te weinig criteria voldaan om de uitsluiting te verantwoorden, maar volledig verkeerd is de beslissing niet", luidt de conclusie van Pots. Daar schuilt meteen ook de reden waarom de VAR niet ingreep. Het ging immers niet om een 'clean error'. "De VAR zat dus gevangen en kon deze te strenge beslissing niet terugdraaien", beaamt Pots.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.