Griezmann stopt als international bij Frankrijk

OFFICIEEL: Griezmann stopt als international: 'Een hart vol herinneringen'

Vandaag om 11:28

Anotoine Griezmann stopt als international van Frankrijk, zo heeft de aanvaller maandagochtend naar buiten gebracht via een post op Instagram. In een video met hoogtepunten bij Les Blues kondigt de 33-jarige Griezmann de boodschap aan.

"Ik maak plaats voor de nieuwe generatie, het was een eer om te mogen spelen en zulke onvergetelijke dingen mee te maken", aldus Griezmann. "Bedankt voor die herinneringen en de steun van de supporters. Ik vertrek met trots en een hart vol herinneringen."

Dit betekent dat Hugo Lloris voorlopig de speler blijft met de meeste interlands voor Frankrijk. De goalie staat op 145 wedstrijden voor de Franse nationale ploeg, terwijl Griezmann zijn interlandloopbaan is geëindigd met 137 interlands achter zijn naam.

Griezmann, die momenteel onder contract staat bij Atlético Madrid, was in 137 wedstrijden voor de nationale ploeg goed voor 44 doelpunten en 38 assists. Zo was de aanvaller onder meer trefzeker in de gewonnen WK-finale van 2018 tegen Kroatië. Ook op het EK van 2016 en het WK van 2022 stond Griezmann met zijn land in de finale, maar beide keren stapten ze als verliezer van het veld.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Antoine Griezmann (@antogriezmann)

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.