Griezmann sneert naar Franse medium RMC Sport

Griezmann gaat voluit in de clinch met RMC Sport: 'Bah, bedankt!'

8 juli om 13:29

Antoine Griezmann is niet blij met de Franse zender RMC Sport. Het medium publiceerde een video waarop te zien is dat de spelers van de nationale ploeg op penalty's oefenen.

Dat schiet bij Griezmann in het verkeerde keelgat. Les Bleus bereiden zich voor op de halve finale van het EK tegen Spanje. De getrainde strafschoppen hadden volgens de Franse spelmaker niet mogen lekken. 'Bah, super!', schrijft hij op X. 'Bedankt voor de info!'

Gek genoeg trainde Frankrijk de penalty's op een moment dat toegankelijk was voor de pers. De Fransen nemen het dinsdag in de halve eindstrijd op tegen Spanje, dat in de kwartfinales gastland Duitsland versloeg (2-1). De ploeg van bondscoach Didier Deschamps heeft dit toernooi al ervaring met een strafschoppenserie. Portugal werd onlangs vanaf de penaltystip uitgeschakeld.

Ousmane Dembélé, Youssouf Fofana, Jules Koundé, Bradley Barcola en Theo Hernández schoten allen raak vanaf elf meter. Op de video is te zien hoe Fofana, Ibrahima Konaté, Ferland Mendy, Adrien Rabiot, Warren Zaïre-Emery, Kingsley Coman, Barcola, Jonathan Clauss, Benjamin Pavard en Olivier Giroud hun strafschop oefenen.