Politie grijpt in bij relschoppende RKC-supporters

Godts zet eindstand op het bord waarna rellen uitbreken

Vandaag om 09:27

In België liep het mis tijdens Royal Antwerp FC - Beerschot. In Spanje was het dan weer raak bij de derby in Madrid en ook Nederland waren er ongeregeldheden. Na de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax kwam een grote groep RKC-supporters in aanraking met de politie. Ongeveer honderd relschoppers gooiden grote voorwerpen naar de aanwezige agenten, waardoor de politie moest ingrijpen.

De situatie escaleerde toen de politie te paard een groep RKC-fans probeerde te stoppen die na afloop van de wedstrijd de confrontatie zocht met de Ajax-supporters. Hierbij raakte een politiepaard gewond, waarna de politie genoodzaakt was in te grijpen.

De politie meldt op de eigen website dat de politie verschillende charges uit op de groep en zette daarbij wapenstokken in. Het duurde ongeveer 45 minuten voordat de rust was hersteld. Een agent raakte gewond nadat er een fiets tegen zijn rug werd gegooid.

De politie zegt nog niemand gearresteerd te kunnen hebben, maar probeert de identiteit van de relschoppers nog te achterhalen. Wel is duidelijk dat het RKC-supporters waren. De Ajax-fans bleven in het stadion 'en bemoeiden zich niet met de situatie', aldus de politie.

Ajax won met 0-2. Bertrand Traore opende score. Onze landgenoot Mika Godts zette de eindstand op het bord. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

:muscle: 1