Simeone is scherp voor Courtois: 'Hij moet niet provoceren'

Vandaag om 09:00

Diego Simeone wil het gedrag van de Atlético Madrid-fans niet goedpraten, maar hij wijst ook met de beschuldigende vinger naar de 'provocerende' Thibaut Courtois. De doelman van Real Madrid werd zondagavond bekogeld met onder meer aanstekers en flesjes tijdens de stadsderby in het Civitas Metropolitano.

De Atlético-fans nemen het Courtois nog altijd kwalijk dat hij via Chelsea bij aartsrivaal Real Madrid terecht kwam. Na een goal van Éder Militão kregen de frustraties de overhand, maar volgens Simeone lag dat ook aan de Belg zelf. "Dit zou niet mogen gebeuren, maar we moeten ook naar ons eigen gedrag kijken. Wij zijn niet het slachtoffer. Als wij provoceren, dan volgt er een reactie."

Volgens Spaanse media staat het buiten kijf dat de Atlético-trainer op Courtois doelt. De Real-sluitpost zou na het doelpunt gebaren hebben gemaakt richting de aanhang van Los Rojiblancos.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.