Atlético en Madrid spelen gelijk in verhitte derby, Courtois baalt dubbel

Correa redt Atlético in extremis, Courtois aanleiding tot staking van kwartier

29 september om 23:25

In een verhitte editie van El Derbi Madrileño hebben Atlético Madrid en Real Madrid met 1-1 gelijkgespeeld. Éder Militão bracht de de ploeg van Carlo Ancelotti op voorsprong, maar Ángel Correa zorgde op de valreep toch nog voor een punt in de derby, die wegens wangedrag van de supporters nog even werd stilgelegd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op.

Na ruim een kwartier spelen moest Atlético Madrid-doelman Jan Oblak voor het eerst serieus optreden. Op fraaie wijze keerde de Sloveen een inzet van Federico Valverde. Ook Jude Bellingham testte de keeper zonder succes, in een eerste helft waarin beide ploegen weinig risico in het spel legden.

Vrijwel direct na rust kwam er een claim voor een penalty in het voordeel van Atlético. Julian Álvarez raakte de rug van Valverde, waarna de bal afdaalde naar de hand van de Uruguayaan. Tot een strafschop leidde het echter niet. Beide ploegen kwamen er meer en meer dreigend uit, zonder al te veel grote doelrijpe kansen.

Na 64 minuten was het Real Madrid dat op voorsprong kwam. Een voorzet van Vinicius Júnior belandde bij Éder Militão, die de bal hard achter Oblak kegelde en De Koninklijke zodoende op voorsprong bracht. Hierna liep het uit de hand in het Estadio Metropolitano. Courtois zou de treffer iets te uitbundig gevierd hebben voor de Atlético-aanhang en kreeg daarom objecten naar zich toegegooid. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt en trainer Diego Simeone en Koke spoorden het thuispubliek aan om zich te gedragen.

Uiteindelijk kon het spel hervat worden en maakte Vinicius Júnior er bijna 0-2 van, maar Oblak hield zijn ploeg andermaal op de been. In de absolute slotfase vond Ángel Correa toch nog het net namens Atlético, maar leek de VAR roet in het eten te gaan gooien wegens buitenspel. De goal bleef echter staan, waardoor Courtois zich gewonnen moest geven en de wedstrijd eindigde in een puntendeling. In de laatste minuut pakte Marcos Llorente nog een rode kaart.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.