Wedstrijdverslag Cercle Brugge tegen STVV

STVV sleept op bezoek bij Cercle in het slot toch een puntje binnen

29 september om 21:12
Laatste update: 29 september om 21:17

Cercle Brugge heeft in thuismatch in de laatste minuut de zege verspeeld. De Vereniging stond lang voor, maar in de laatste minuut bezorgde Andres Ferrari de bezoekers van STVV toch nog een punt.

Midweeks hield Cercle tegen KAA Gent knap de drie punten thuis en toen was het Denkey die goud waard was voor Groen-Zwart. Donderdag tegen de Buffalo’s scoorde de Togolese aanvaller twee keer, zondag tegen STVV was Denkey alweer trefzeker.

STVV had geen goeie herinneringen aan Cercle Brugge, want de Kanaries verloren de laatste vijf duels steeds van Cercle. De nieuwe coach Felice Mazzu van STVV heeft wel gezorgd voor nieuwe elan: hij begon namelijk met een 6 op 6.

De eerste helft was van beide kanten voorzichtig op het Jan Breydel. Pas na een half uur kwam er een beetje leven in de partij en toen was het ook gelijk raak voor thuisploeg. Denkey controleerde de bal met zijn rug naar het doel en schoot vervolgens uit de draai heel knap raak: 1-0.

Cercle raakte geïnspireerd door de treffer en de Kanaries mochten van geluk spreken dat het niet met een grotere achterstand ging rusten. Na de pauze hoefde het niet zo erg meer voor de thuisploeg en een het legde zich toe op het consolideren van de 1-0.

STVV was lang machteloos en het duurde tot ver in de partij tot de bezoekers voor het eerst een bal tussen de palen kregen. Toch konden de troepen van Mazzu in het absolute slot nog juichen. Invaller Andres Ferrari werkte fraai af na een prachtpass van Billal Brahimi. Zo nam STVV op een diefje een punt mee uit Brugge.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.