KAA Gent is op eigen veld te sterk voor OH Leuven

KAA Gent is op eigen veld gaan winnen van een onmachtig OH Leuven

Vandaag om 20:21
Laatste update: om 20:26

KAA Gent heeft zich op eigen veld gerevancheerd voor de midweekse uitglijder tegen Cercle Brugge. Door doelpunten van Max Dean, Noah Fadiga en Andri Gudjohnsen werd gewonnen van Oud-Heverlee Leuven.

Na de knappe zege tegen Club Brugge waren de Buffalo’s midweeks tegen Cercle veel minder goed op dreef en dat kostte de ploeg van Wouter Vrancken dure punten. Zondag had het dus iets goed te komen in de thuismatch tegen OHL.

Vrancken had zijn formatie op een aantal plekken gewijzigd en zo mocht Zalán Vancsa zijn debuut gaan maken op het hoogste niveau. Omri Gandelman moest de partij aan zich voorbij laten gaan door een blessure.

Bij OHL ook wat personele wisselingen, Birger Verstraete kon er door tandinfectie niet bij zijn en werd vervangen door Siebe Schrijvers. Thibault Vlietinck mocht intussen komen opdraven als rechtsachter, in de plaats van Óscar Gil.

Voor aftrap was er nog een opmerkelijk tafereel: vlaggenman Rien Vanyzere blesseerde zich tijdens de warming up en moest zich laten vervangen.

De troepen van Vrancken hadden de boodschap goed begrepen en starten sterk aan de wedstrijd. Binnen tien minuten hadden de Buffalo’s al een voorsprong te pakken toen Dean de eerste grote kans gelijk kon verzilveren voor de thuisploeg. Amper vijf minuten daarna stond de 2-0 al op de borden: Fadiga knalde na wat draaien en keren de bal keihard achter doelman Tobe Leysen van OHL.

Leuven moest nu uit de schulp komen, maar met veel overtuiging ging dat niet. Op aanvallend vlak legden de manschappen van Oscar Garcia een povere partij op de mat. Vlak voor rust testte Mathieu Maertens van afstand toch eens of Davy Roef wel wakker was, de Gentse doelman had echter een prima antwoord.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders, al probeerde OHL wel met wat meer daadkracht de weg naar het Gentse doel te vinden. Takahiro Akimoto kwam nog het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar zijn landgenoot Tsuyoshi Watanabe redde voor Gent op de lijn.

Twaalf minuten voor het einde kopte de ingevallen Gudjohnsen de boeken helemaal toe. De IJslander, die al veel kritiek voor te verduren kreeg, bepaalde de eindstand op 3-0. OHL dacht vlak voor tijd nog op 3-1 te komen, maar de treffer van Chukwubuikem Ikwuemesi ging niet door vanwege buitenspel.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.