Derbyheld Pinxten geeft aftrap van Antwerp-Beerschot

Nog wat meer brandstof: derbyheld Pinxten geeft aftrap op Antwerp-Beerschot

Vandaag om 10:54
Laatste update: om 11:59

De stad Antwerpen houdt de adem in. Zondagmiddag binden Royal Antwerp FC en K. Beerschot V.A. de strijd aan met elkaar (hopelijk enkel op het veld). De thuisploeg heeft een figuur gevonden om de Bosuil nog wat meer in de fik te zetten: Harald Pinxten.

De oud-verdediger zal de aftrap komen geven in de stadsderby. Van 2001 tot 2005 kwam Pinxten uit voor Antwerp. Met zijn kale knikker en over-mijn-lijk-mentaliteit maakte hij zich erg geliefd bij de supporters. Het was zijn enige avontuur op het hoogste niveau in België. Verder kwam Pinxten ook onder meer uit voor KFC Turnhout, KSK Heusden en KVSK United, nu Lommel SK. Na zijn passage bij Antwerp speelde hij ook één jaar bij het Schotse Livingston FC.

Dat uitgerekend Pinxten voor de derby het veld mag opkomen, is geen toeval. In misschien wel de meest memorabele confrontatie, de 5-3 uit november 2002, vertolkte de mandekker een hoofdrol. Beerschot kwam die dag op een 0-3-voorsprong, maar mede dankzij twee assists en een doelpunt van Pinxten boog Antwerp de situatie nog helemaal om. Eigenlijk had hij toen al niet meer op het veld mogen staan, want in het begin van die partij had Pinxten enkele stevige overtredingen begaan die rood hadden verdiend. Het maakte het delirium op de Bosuil er niet minder om.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.