Janssen zit goed bij Antwerp:

Janssen zit goed bij Antwerp: "Ik weet: ik speel voor de mooiste club van België"

Vandaag om 10:19
Laatste update: om 10:32

Royal Antwerp FC rekent in de stadsderby met K. Beerschot V.A. ongetwijfeld weer op Vincent Janssen als diepe spits. De Nederlander is intussen aan zijn derde seizoen bezig op de Bosuil. Een zomers vertrek heeft eigenlijk nooit echt in de lucht gehangen, geeft hij aan.

Zeker in het begin van de mercato zoemden er geruchten rond als zou Janssen de deur bij Antwerp achter zich dicht trekken. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen. "Ik ben op vakantie vertrokken met de kans fiftyfifty dat ik mijn laatste wedstrijd voor Antwerp had gespeeld", geeft Janssen zelf aan bij Het Laatste NieuwsToch benadrukt hij dat het nooit een drijfveer was om absoluut te verkassen. "Ik heb me altijd voorgenomen: ik verlaat dit enkel voor iets heel goeds. Nou, dat is er niet geweest." Van uit Mexico en Saoedi-Arabië is er nooit iets concreets gekomen, geeft hij aan.

En dus schakelde Janssen de knop snel om. "Ik ben aan de nieuwe voorbereiding gestart met frisse energie. Ik ben superblij met wat ik bij Antwerp heb", herhaalt hij. Zijn liefde voor The Great Old is groot. "Het zit 'm in kleine dingen, maar bijvoorbeeld alleen al de warming-up op de Bosuil... De tribune die volloopt, dat geluid, de spanning in de lucht.... Ik loop in de stad, en dan zie ik mannen met een tattoo van de club op hun arm. Antwerp klééft aan die mensen — letterlijk", spreekt Janssen zijn bewondering uit.

Als het van hem afhangt, mag dat huwelijk nog eventjes blijven duren. Al beseft hij dat er vroeg of laat aan elk liedje een einde komt, ook aan de mooie liedjes. "Ik wil het liefst helemaal niet praten over de dag waarop ik hier vertrek, maar als het zover komt, zal ik achterom kijken en voor altijd weten: 'Ik heb voor de mooiste club in België gespeeld'", vat Janssen het samen.