Bayern München-Bayer Leverkusen in ban van Vincent Kompany

Bayern München is in de ban van Kompany: ‘Ongeziene vraag voor tickets’

26 september om 10:59

In Duitsland is de spanning te voelen in de aanloop naar de topper tussen Bayern München en Leverkusen. Voor Vincent Kompany wordt dit de eerste echte test van het nieuwe seizoen. De regerend kampioen, Leverkusen, komt op bezoek en daar wil iedereen bij zijn. 

De Duitse media volgen elk detail op de voet. Een eerste echte test voor Kompany zal hoe dan ook met argusogen bekeken worden. Het Duitse Kicker meldt dat de wedstrijd in meer dan 200 landen te zien zal zijn.

De vraag naar tickets voor deze wedstrijd is overweldigend. Bayern München had op 25 juli al meer dan 351.000 ticketaanvragen ontvangen voor de Allianz Arena. Het stadion bliedt plaats aan 75.000 toeschouwers. Bayern besloot het ticketportaal vroegtijdig te sluiten, want de vraag bleef maar stijgen. 

Volgens Het Laatste Nieuws kon de Allianz Arena met gemak vier keer gevuld worden voor deze kraker. Het aantal aanvragen is uitzonderlijk hoog voor een Bundesliga-wedstrijd, aangezien Bayern meestal rond de 200.000 aanvragen krijgt voor reguliere thuiswedstrijden.

Ook vorig seizoen was de vraag groot tijdens de Champions League-wedstrijden van Bayern tegen Arsenal en Real Madrid. Toch is minstens 350.000 aanvragen voor een competitiewedstrijd ongezien, aldus Het Laatste Nieuws. Het Kompany-effect …

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.