Anderlecht in Europa: ‘Opnieuw crisisgeurtje'

Anderlecht in Europa: ‘Opnieuw crisisgeurtje, aan Hubert om kentering in te zetten

Vandaag om 10:59

Interim-coach David Hubert staat voor een belangrijk Europees duel met RSC Anderlecht. In zijn debuut als coach in de Europa League wil hij zijn team een stap voorwaarts laten zetten. De druk van de ketel halen … Dat is het devies. 

Kjell Doms van Het Laatste Nieuws schrijft over de uitdaging die paars-wit vanavond wacht. ‘Weet ú nog wie de laatste doelpuntenmaker was voor Anderlecht in de Europa League?’, schrijft Kjell Doms. ‘Zakaria Bakkali scoorde op 25 oktober 2018 de enige goals in die troosteloze campagne tegen Fenerbahçe.’ Sindsdien is Anderlecht niet meer actief geweest op dit Europese podium.

‘Zes jaar later staat Anderlecht voor z'n comeback in de Europa League en hangt er opnieuw een crisisgeurtje in het Lotto Park’, schrijft Doms. Volgens de Anderlecht-watcher is het aan Hubert om daar toch enige verandering in te brengen. ‘Aan David Hubert om vanavond de kentering in te zetten.’ 

‘Hubert kan zijn sportieve bazen vanavond tijd kopen in hun zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach’, merkt de journalist op in de krant. Voglens Doms kan een driepunter op woensdag toch zorgen voor een beetje rust. ‘De druk op Anderlecht is groot, vooral met zware tegenstanders als Porto, Real Sociedad en Hoffenheim in het verschiet.’ 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.