Hein Vanhaezebrouck bekritiseert leiding Anderlecht

HVH over leiding RSCA: "Vraag me af of ze zelf nog weten wat ze moeten doen"

Vandaag om 15:39
Laatste update: om 15:46

Hein Vanhaezebrouck weet niet hoe het nog goed moet komen met zijn oude club RSC Anderlecht. De kritische analist vindt dat coach Brian Riemer beter al vorig seizoen ontslagen was.

In zijn bijdrage in Het Nieuwsblad antwoordt Vanhaezebrouck op de vraag of Riemer zijn job had moeten houden. "Het ontslag is op zijn minst verkeerd getimed", analyseert hij. "Omdat ze eind vorig seizoen niet het lef hadden dat al te doen. Wil je een nieuwe coach aanstellen, doe het dan in het tussenseizoen, zodat hij kan helpen de kern samen te stellen, een voorbereiding krijgt."

De gang van zaken getuigt voor HVH van weinig visie. "Neen, nu snel een nood­ingreep en kiezen voor iets nieuws. Maar eigenlijk is er niets veranderd", stelt hij.

Alles duidt volgens Vanhaezebrouck op paniek achter de schermen. "Er zijn al zoveel mensen aan de kant geschoven - bestuurders, sportief directeurs, trainers, ex-spelers die plots raadgever werden - en met welk rendement? Ik vraag me af of ze zelf nog weten wat ze moeten doen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.