Hein Vanhaezebrouck analyseert de crisis bij RSC Anderlecht

Vanhaezebrouck weet waar het misloopt bij RSCA: "Geresulteerd in nul titels"

Vandaag om 14:18
Laatste update: om 14:21

Hein Vanhaezebrouck zag RSC Anderlecht het voorbije weekend alweer niet winnen. De trainer in ruste weet wel waar het grote probleem van paars-wit ligt en dat is niet binnen de lijnen.

In zijn wekelijkse bijdrage in Het Nieuwsblad analyseert Vanhaezebrouck op zijn kenmerkende wijze de problemen bij Anderlecht. Als grootste euvel ziet HVH de personele wisselingen. "Er is heel veel verloop in de laatste zes jaar. Alleen al wie de sportieve leiding had: Luc Devroe, Michael Verschueren, Frank Arnesen, Peter Verbeke, Jesper Fredberg. Er zijn tien trainers gepasseerd, in zes jaar."

Het steeds aantrekken van nieuwe pionnen brengt Anderlecht zeker geen verbetering, vindt Vanhaezebrouck. "Dat heeft geresulteerd in nul titels en nul bekers, en zelfs een paar keer geen Europees voetbal. In de zeventien jaar ervoor had Anderlecht slechts zeven trainers en werd het tien keer kampioen en pakte het een beker." 

En daarmaa legt Vanhaezebrouck de vinger op de zere plek: men denkt bij paars-wit te weinig aan de lange termijn. "Er is totaal geen stabiliteit. Ook niet in de lijn die gevolgd wordt", is de harde conclusie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.